Sözlü kira sözleşmelerinde tahliye nasıl olur?

Sözlü kira sözleşmesinde tahliye

Kira sözleşmeleri genellikle yazılı olmak yapılmakla ile birlikte sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki sözlü kira sözleşmelerinde tahliye nasıl olur? İşte sözlü kira sözleşmelerinde tahliye…

Sözlü kira sözleşmelerinde tahliye nasıl olur?
kira akdi olarakta bilinen kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu’na göre bu sözleşme yazılı olabildiği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor.

Sözlü kira sözleşmeleri genellikle tanıdık ve akraba ilişkisi bulunan kimseler arasında yapılıyor. Sözlü anlaşma yapılsa da taraflar yine kanundaki hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor.

Ancak akrabalık ilişkisi, kirada yaşanabilecek muhtemel problemlerin önüne geçemiyor. Kiracının kira ödemesini geciktirmesi, kirayı ödememesi gibi sorunlar meydana gelebiliyor.
Peki sözlü kira sözleşmelerinde tahliye nasıl olur? İşte sözlü kira sözleşmelerinde tahliye…

Kira sözleşmesi olmayan kiracının tahliyesi için iki haklı ihtarname gönderilmesinin ardından taşınmaz sahibi, tahliye hakkına sahip oluyor.

Kiracının, bu duruma itiraz ettiğini; kendisinin “kiracı” olmadığını ileri sürdüğünü farzedersek; Bu durumda da, yine kendisinden evin fuzuli işgali nedeni ile yine tahliyesi istenebiliyor.

Sözlü kira sözleşmelerinde damga vergisi!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com