2017 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

 

 

 

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor ve vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Peki
2017 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi? diyorsanız işte yanıtı…

2017 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?
1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Bu vergi her sene taşınmaz mal sahibi tarafından ödeniyor.

Kimlerin ne kadar vergi ödeyeceği ise taşınmazın türüne ve taşınmazın değerine göre belirleniyor. Büyükşehir belediyelerinde bu vergi yüzde 100 zamlı olarak ödeniyor.

Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Emlak vergisi için ödemeler Mart ayı itibariyle başladı. İlk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak.

Emlak vergisi, taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.

Aynı zamanda emlak vergisi ödemelerinde internet de yapılabiliyor. Belediyenin “e-belediye” sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. Peki 2017 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi? diyorsanız işte yanıtı…

Yeni alınan gayrimenkullerin emlak vergisi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Buna göre, 2017 yılında alınan evin vergisi 2018’de ödenmeye başlanacak. Ancak 2017 yılının sonuna kadar ilçe belediyesine gidilerek beyanname verilmesi gerekiyor.

 

2017 emlak vergisi ödeme zamanı!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com