2017 emlak vergisi ödeme zamanı!

 

Ev ve işyeri olan kimseler ile arsa ve arazi sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin başında emlak vergisi yer alıyor. Peki emlak vergisi 2017 ne zaman ödenir? İşte 2017 emlak vergisi ödeme zamanı…

2017 emlak vergisi ödeme zamanı!
Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Bu vergi, taşınmazın değeri üzerinden belli oranlarda her sene belediyeye ödeniyor.

Emlak vergisi oranları şu şekilde; Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

Emlak vergisi için ödemeler bağlı olunan ilçe belediyesine yapılıyor. İsteyenler vergi borcunun tamamını bu dönem içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Belediyenin e-belediye sistemine dahil olması durumunda vergi borcu internetten online bir şekilde ödenebiliyor.

Peki emlak vergisi 2017 ne zaman ödenir? İşte 2017 emlak vergisi ödeme zamanı…

2017 emlak vergisi ödeme zamanı
Emlak vergisi 1. taksiti – Mart, Nisan ve Mayıs ayları.
Emlak vergisi 2. taksiti – Kasım ayı.

Verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.
Emlak vergisi nereye ödenir 2017?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com