2017 emlak vergisi 1.taksit ne zaman son?

 

 

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki 2017 emlak vergisi 1.taksit ne zaman son? diyorsanız işte yanıtı…

2017 emlak vergisi 1.taksit ne zaman son?
Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmazın bir başla ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.

PTT ile de ödenebilen emlak vergisi ayrıca, belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi internet üzerinden de ödenebiliyor.

1319 sayılı kanun gereğince bazı koşullarına sahip kimseler vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bu kişiler 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahibi olan; ev hanımı, emekli, işsiz, gaziler, dul ve yetimler ile şehit yakınları olup muafiyet için belediyeye dilekçe vererek müracaat edebiliyor.

Vergiden muaf olamayanlar için emlak vergisinin 1. taksit dönemi 1 Mart 2017 tarihi itibariyle başladı. Peki 2017 emlak vergisi 1.taksit ne zaman son? diyorsanız işte yanıtı…

Verginin 1.taksit dönemi 21 gün sonra 31 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak.Verginin zamanında ödenmemesi halinde ceza uygulanıyor. Gecikmenin yaşandığı her ay için verginin yüzde 1.40’ı oranında emlak vergisi gecikme zammı kesiliyor.

 

2017 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?
 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com