Sözleşmeye aykırılık nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği!

Sözleşmeye aykırılık nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği

Kira sözleşmesinde kiraya verilen yerle ilgili olarak kiracı ile ev sahibinin görevleri bulunuyor. Görevlere uyulmaması halinde tahliye davası açılabiliyor. İşte sözleşmeye aykırılık nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği…

Sözleşmeye aykırılık nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği!
Kira sözleşmesi, ev sahibinin, oturmanız için evini size vermesi ve sizin de her ay düzenli olarak ödediğiniz kira bedellerini ve ne kadar kalacağınızı gösteren, aranızdaki yazılı bir anlaşma olarak biliniyor.

Bu sözleşmede kiraya verilen yerle ilgili olarak kiracı ile ev sahibinin görevleri ve bu konudaki sınırlamalardan söz ediliyor. Kira sözleşmesi yasal bir belge niteliği taşıyor ve belirlenen görevlere uyulması gerekiyor.

Görevlere uyulmaması halinde tahliye davası açılabiliyor. İşte sözleşmeye aykırılık nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği…

Sözleşmeye aykırılık nedeniyle tahliye davası dilekçesi örneği …

SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE ,,

DAVACI :
DAVACI VEKİLİ :
DAVALI :
DAVA KONUSU : Sözleşme hükümlerine aykırılık nedeniyle tahliye ve ………. TL tazminat talebidir.
OLAYLAR :

1- Davalı Kiracı, mülkiyeti müvekkilim Kiralayan …….’ye ait ve …….. ili, ……… ilçesi ……… adresinde bulunan dairede ……… başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmakta ve halen aylık …….. TL kira ödemektedir.

2- Davalı Kiracı …….. ile Müvekkilim Kiralayan ….. arasında yapılan kira sözleşmesinde de belirtildiği üzere, kiracı, kiralananı gerekli olan ihtimam derecesinde koruyup gözetecek ve kiralananda bulunan demirbaşlara zarar vermeyecektir. Ancak kiracı ……. sözleşme hükümlerine aykırı olarak hareket etmiş ve dairenin tüm odaların tabanında bulunan parkelere, banyo musluklarının açık kalması nedeniyle su taşmış ve tüm dairenin taban döşemesi kullanılmaz hale gelmiştir.

3- Bu durum üzerine müvekkilim tarafından davalıya söz konusu akde aykırılığı ortadan kaldırıp dairenin parkelerini tamir ettirmesi için ………. tarihinde ……….. Noterliğince ihtarname çekilmiş ve buna rağmen davalı söz konusu akde aykırılığı ortadan kaldırıp parkeleri tamir ettirmemiştir. Davalının daireye vermiş olduğu zarar keşif ve bilirkişi raporlarıyla da tespit ettirileceği üzere tahmini olarak ……… TL civarındadır.

4- Bu itibarla kiracının sözleşme hükümlerine aykırı hareket edip kiralananda gerekli dikkat ve ihtimamı göstermemesi nedeniyle zarar neden olduğundan, akde aykırılık nedeniyle iş bu tahliye ve zararı karşılayacak tutarda tazminat davasının açılması zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER :TBK sair yasal mevzuat

DELİLLER : … tarihli kira sözleşmesi, ………. Noterliğince çekilen ………. tarihli ihtarname, keşif ve bilirkişi raporu, tapu kayıtları, tanık beyanı ve gerektiğinde her türlü hukuki deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda sayılan nedenlerle kiracının sözleşme hükümlerine aykırı davranması nedeniyle açılan davamızın kabulü ile ;

1-Davalının kiracı olarak oturmakta olduğu ……………………………. adresindeki mecurdan tahliyesine, 2-Davalı kiracının daireye vermiş olduğu zarar tutarı olan toplam ………. TL’nin davalıdan alınarak müvekkile verilmesine, 3-Yargılama giderleri ile ücreti vekaletin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini vekaleten saygılarımla talep ederim. …/…/2016

Kiracı kiraladığı yeri kiraya verebilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com