Riskli yapı tespitine itiraz edilir mi?

Riskli yapı tespitine itiraz edilir mi
Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya belediye tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alanlara riskli alan adı veriliyor.

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılar,riskli yapı olarak ifade ediliyor.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli alanlarda bulunan riskli yapıların yıkılması, yerine yeni yönetmeliklere uygun olarak yapılar inşa edilmesi gerekiyor. Riskli alan tespiti için kat maliklerinin birisinin başvurusu yeterli görülüyor.

Kat malikleri binalarını Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespiti yaptırılabiliyor. Peki riskli yapı tespitine itiraz edilir mi? diyorsanız işte yanıtı.

Riskli yapı tespitine itiraz etmek hakkı bulunuyor. Ancak itirazın
on beş gün içinde riskli yapının bulunduğu yerdeki Müdürlüğe verilecek bir dilekçe ve dilekçeye ek olarak riskli yapının maliki olduğunu belirten tapu fotokopisi, itiraz eden malikin nüfus cüzdanı fotokopisi ve tapu müdürlüğünden gönderilen tebligat örneği ile yapılması gerekiyor.

Riskli yapı tespiti için gereken evraklar nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*