Riskli yapı tespiti için gereken evraklar nelerdir?

Riskli yapı tespiti için gereken evraklar nelerdir
Riskli yapıların tespiti için malikler, lisanslı kuruluşlara risk raporu için başvuru yapabiliyor.Kentsel dönüşümde riskli binaların tespiti; Bakanlıkça hazırlanan yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor.

Yapılan incelemelerin ardından sonuçlar Bakanlığa veya İdareye bildiriliyor. Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebiliyor.

Verilen süre içinde yaptırılmadığı takdirde, tespitler Bakanlıkça veya İdarece yapılıyor veya yaptırılıyor. Peki riskli yapı tespiti için gereken evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..

Riskli yapı başvurusu için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisinin temin edilmesi gerekiyor. Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor.

Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildiriliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri raporları inceliyor, raporlarda eksik veya yanlış hususların bulunması durumunda raporlar ilgilisine iade ediliyor, diğer raporlar ise ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor.

Riskli yapı tespitini kim yapar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*