Ortaklığın giderilmesi davası dilekçe örneği!

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçe örneği
Ortaklığın giderilmesi davası açmak isteyen kişilerin Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe yazması gerekiyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçe örneği…

Ortaklığın giderilmesi davaları taşınmaz mallardaki ortaklıkların giderilmesi için açılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor.

Taşınır mallar ile taşınmaz mallar üzerindeki bir kısım mallar içinde bu davanın açılması mümkün olabiliyor. Ortaklığın giderilmesi davasını paydaşlardan her biri ayrı ayrı açabileceği gibi birden fazla paydaş diğer paydaşlara karşı da açabiliyor.

Davanın davalısı ise diğer paydaşlar olarak biliniyor. Davalı durumunda olan paydaşların da davacılar gibi gayrimenkuldeki ortaklığın ne şekilde giderilmesi gerektiğine ilişkin talepte bulunma hakları da bulunuyor.

Ortaklığın giderilmesi davası açmak isteyen kişilerin Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe yazması gerekiyor. Ortaklığın giderilmesi davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçe örneği…

… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALILAR : 1-

2-

3-

KONU : Taşınmazdaki paydaşlığın giderilmesi talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR :

1- Davalılarla birlikte maliki bulunduğumuz ……………..kayıtlı taşınmazın aramızda paylaştırılması anlaşamamamız nedeniyle mümkün olamamaktadır.

2- Anlaşarak satmak yada paylaşmak mümkün olmadığından dava açmak zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : Medeni Kanun, İcra İflas Yasası, HUMK. ve diğer yasal nedenler.

HUKUKİ DELİLLER : Tapu kayıtları, tanık beyanları ve diğer yasal deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Belirtilen nedenlerle taşınmaz maldaki paydaşlığın satış yoluyla giderilmesine karar verilmesini müvekkil adına vekaleten saygıyla arz ve talep ederim. …/…/…

Davacı Vekili

Av.

Ortaklığın giderilmesi davasında satış nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com