Kiracının ölümü nedeniyle tahliye nasıl yapılır?

Kiracının ölümü nedeniyle tahliye nasıl yapılır

Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi mümkün oluyor. Peki kiracının ölümü nedeniyle tahliye nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Kira sözleşmesi ile ilgili yasal esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında ele alınıyor. Kiracı ve kiralayan haklarına bu kanunda yer veriliyor.

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı sebeplerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor.Peki kiracının ölümü nedeniyle tahliye nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Kira sözleşmesinde ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı ile birlikte aynı gayrimenkulde oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece, taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebiliyor

Ayrıca, kiracının ölümü nedeniyle sözleşme de feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle tahliye sözleşmenin feshi ile tahliye istemi aşağıda yer alıyor:

Kiracının ölümü nedeniyle tahliye sözleşmenin feshi ile tahliye istemi…

……. MAHKEMESİNE

DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI :

KONU : Asıl Kiracının Ölümü Nedeniyle Kira Sözleşmesinin Feshiyle Kiralananın Tahliyesine Karar Verilmesi İstemi.

AÇIKLAMALAR :
1-) Davalıların murisi …, mülkiyeti müvekkilim …’ye ait olan ve … adresinde bulunan dairede …/…/… başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmaktaydı.

2-) Davalıların murisi …, …/…/… tarihinde vefat etmiş ve söz konusu kiralananda da halen ölenin davalı mirasçıları ikamet etmektedir.

3-) Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesinin sona erdiği ve kiralananda bulunun mirasçıların kiralananı tahliye etmeleri için … Noterliğinin …/…/… tarih ve … yevmiye numaralı ihtarnamesi çekilmiş olmasına rağmen davalılardan herhangi bir cevap gelmediği gibi kiralananı da tahliye etmemişlerdir.

4-) Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedildiğinden kiralananın tahliyesine karar verilmesi için dava açılması zorunlu hale gelmiştir.

HUKUKİ NEDENLER : 818 S. K. m. 265 ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : …/…/… tarihli kira sözleşmesi, Noterden çekilen ihtarname, tapu kayıtları, tanık beyanları ve diğer deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, kira sözleşmesinin feshine, asıl kiracının mirasçıları olan davalıların kiralanandan tahliyesine,, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim. …/…/…

Davacı Vekili

Av.

Kiracı hangi durumlarda evden çıkabilir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com