Kiracı kirayı bankaya yatırmazsa ne olur?

Kiracı kirayı bankaya yatırmazsa ne olur

Kiracı kiraladığı gayrimenkule karşılık belirlenen miktardaki kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile mükellef oluyor. Peki kiracı kirayı nereye yatırmalı? Kiracı kirayı bankaya yatırmazsa ne olur? diyorsanız işte yanıtı…

Kira sözleşmesinde kiraya verilen yerle ilgili olarak kiracı ile ev sahibinin görevleri ve bu konudaki sınırlamalardan söz ediliyor.

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle mükellef oluyor.

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.
Peki kiracı kirayı nereye yatırmalı? Kiracı kirayı bankaya yatırmazsa ne olur? diyorsanız işte yanıtı…

29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince; ev kiralamalarında belli bir sınırın üstündeki kira tutarlarının bankadan tahsil edilmesi gerekiyor.

Bu sınır 500 TL olarak belirleniyor. 500 TL’nin altındaki ödemeler elden yapılabiliyor. Ancak işyerleri kira ödemelerinin sınır olmadan banka aracılığı ile yapılması gerekiyor. Banka yolu ile yapılmazsa usulsüzlük cezası kesiliyor.

Kiracı kaç ay kira ödemezse çıkarılır 2016?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com