Haciz işlemleri 2016!

Haciz işlemleri 2016

Borçlu alacaklı arasındaki anlaşmazlık haciz işlemleri ile giderilebiliyor. Peki haciz işlemleri nelerdir? İşte haciz işlemleri 2016…

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı hallerde borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki haciz işlemleri nelerdir? İşte haciz işlemleri 2016…

Haciz işlemlerine göre, haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelirle borcun kapatılması sağlanıyor.

Alacaklının İcra Müdürlüğü’ne gidilerek takip talebinde bulunduktan sonra; İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenliyor ve borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan esaslara uymak zorunda kalıyor.

Borçlu tebligatta belirtilen esaslara uymazsa haciz işlemi gerçekleşiyor. Borçlu kimsenin, borçlu olduğu miktar kadar sahip olduğu menkul ve gayrimenkullere konuluyor.

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlu, hacze itiraz etme hakkına sahip oluyor. Hacze itiraz etmek istiyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine müracaat etmesi gerekiyor.

İpotekli gayrimenkule haciz gelir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com