Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Eve gelen haciz nasıl durdurulue

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemi haciz oluyor. Peki Eve gelen haciz nasıl durdurulur? diyorsanız işte yanıtı…

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?
Borçlunun borcunu ödememesine bağlı olarak, alacaklı da alacağını haciz yoluyla tahsil edebiliyor. Haciz ile ilgili esaslar, İcra ve İflas Kanunu’nda düzenleniyor.

Kanunen ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı refolunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.

Haczin gerçekleşebilmesi için ödeme takibinin gerçekleşmesi gerekiyor. Takibin kesinleşmesi;ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmemesi ve borcun ödenmemesi halinde oluyor.Peki Eve gelen haciz nasıl durdurulur? diyorsanız işte yanıtı…

Haciz işlemi bazı durumlarda durdurulabiliyor. Dosya üzerindeki borcun ödenmesi ya da alacaklının talebi üzerine bu durum gerçekleşebiliyor.

Haciz durdurma dilekçesi örneği şu şekilde:

…….İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE;

…….
DOSYA NO :…….

TAKİBİN DURDURULMASINI
İSTEYEN BORÇLU :…….

VEKİLİ :…….

KARŞI TARAF :…….

KONU : İİK Madde 40’a göre icra işlemlerini durdurulması talebimiz hk.

AÇIKLAMALAR :1-Müvekkilimiz aleyhine ……… Sulh Hukuk Mahkemesinde ../……. Esas no ile ../../…. tarihinde açılan ……….. davası, ../../…. tarihinde ../….. Karar no ile sonuçlanmış olup tarafımızdan temyiz edilmiştir.

2-İlam karşı tarafça icraya konmuş ve İlamlı İcra takibine ait İcra Emri müvekkilimize ulaşmıştır.

3-Tarafımızdan yapılan temyiz itirazı yüksek mahkeme tarafından yerinde görülmüş ve ../../…. tarih, ../…. Esas ve ../…… karar nosu ile yüksek mahkeme, yerel mahkemenin kararını bozmuştur.

İSTEM SONUCU : Açıklanan nedenlerle İİK m.40′ a göre icra işlemlerinin durdurulmasını talep ederiz.
BORÇLU VEKİLİ

Üzerinde haciz olan ev satılabilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com