Devremülkte şufa hakkı!

Devremülkte şufa hakkı
Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan yılın belirli dönemlerinde yararlanma hakkı veriyor. Peki devremülkte şufa hakkı var mı? diyorsanız işte yanıtı…

Devremülkte şufa hakkı!
Devremülk ve devretatil sözleşmeleri, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeler olarak tanımlanıyor.

Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Her bir devremülk, her sene için 14 gece, 15 gün kullanımı sağlıyor ve süresiz tapulu olarak biliniyor.

Devremülk hakkının kurulması için, bütün hak sahiplerince imzalanması gereken devremülk sözleşmesinin düzenlenmesi gerekiyor. Tapusu düzenlenerek satışı gerçekleşen devremülklerin sahibi olan kişi, satma, kiralama, devretme, miras bırakma gibi hakları da edinmiş oluyor.Peki devremülkte şufa hakkı var mı? diyorsanız işte yanıtı…

Devremülkler süresiz tapulu olarak biliniyor. Devremülk hakkı satma devretme, kiraya verme, bir yakınınızı yerinize gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm hakları veriyor. Peki devremülkte şufa hakkı var mı? diyorsanız işte yanıtı…

Üzerinde devremülk hakkı kurulmuş yapının/bağımsız bölümün ortak maliklerinin, aralarındaki müşterek mülkiyet sebebiyle kanuni şuf’a hakkı bulunuyor. Devremülk sözleşmesine konulacak hükümle, kanuni şuf’a hakkından feragat edilmesi ve bu durumun tapu kütüğüne tescili mümkün.

Devremülk kullanım şartları!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com