Banka ipotekli evin devri nasıl olur?

Banka ipotekli evin devri nasıl olur

Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan taşınmazlar üzerinde ipotek kuruluyor.Bu evlerin devri yapılabiliyor. Peki banka ipotekli evin devri nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka ipotek koyuyor. Kullanılan kredinin teminatı olarak banka kredinizin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına alıyor.

Bankalar tarafından verilen krediler için ipotek yapıldığı gibi, satıcının parasının tamamını alamadığı durumlarda, alınan borç için teminat istenildiğinde veya ticari faaliyetlerde teminat olarak göstermek için de taşınmaz ipotek ettirilebiliyor.

Konut kredisi kullanarak ev satın aldınız ve bir nedenden ötürü almış olduğunuz bu evi devretmek istediğinizi farz edelim. Peki banka ipotekli evin devri nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Banka ipotekli evlerin devri yapılabiliyor. Devir işlemleri, yapılan devire göre değişkenlik gösterebiliyor.Devir işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.

Eski kredi kapatılarak, yeni malik adına kredi hesabı oluşturulabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor.

Bu süreçte eski kredi kapatılıyor ve tapuda devirişlemi gerçekleştiriliyor. Ancak eski kredi sahibine erken ödeme cezası da verilebiliyor.

Evin ipotekli olduğu nasıl anlaşılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com