Emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir?

Emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir

Ev, işyeri, arsa ve araziler için ödenmesi gereken emlak vergisi bazı taşınmaz mallar için alınmıyor.Peki emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödenmesi gerekiyor. Taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından vergi ödeniyor.

Ödemeler,taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde bulunması durumlarında vergi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor.Emlak vergisinden muafiyet uygulaması da bulunuyor.Muafiyetten yararlanan kişiler vergi ödemesi yapmıyor.Peki emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak vergisi ödemeyenler..
– 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip
– Gelir sahibi olmayan
– Kışlık evin yanında yazlık eve sahip olmayan
– Bir başka meskende hisse sahibi olmayan
– Ev hanımı, engelli, gazi, işsiz, dul-yetimler ve emekliler.

Bu koşulları taşıyan kimseler, emlak vergisinden muaf olmak için belediyeye müracaatta bulunuyor. Bu kimselerin belediyeye bir dilekçe vermesi halinde vergi ödemelerinden muaf oluyor.

Emlak vergisi ödemesi alan bankalar!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*