2016 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri!

2016 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mal sahipleri her sene belediyeye emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2016 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri..

2016 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri!
Konutu, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor.

Emlak vergisi için ödenecek tutarlar, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Ayrıca, emlak vergisi oranları büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

Meskenlerin emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.

Hesaplanan emlak vergisi sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2016 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri..

İlk taksitlerin Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ödendiği emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre, 2016 yılı vergi ödemeleri yarın başlıyor.

Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman başlar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com