2016 tapu harcı pişmanlık zammı!

2016 tapu harcı pişmanlık zammı
Eksik ödenen tapu harcı için kesilen vergi cezası ile karşılaşmak istemeyenler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için başvurabiliyor. Peki 2016 tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

2016 tapu harcı pişmanlık zammı!
Tapu harçlarının, hem alıcı hem de satıcıdan ödenmesi gerekiyor. Gerçek değer üzerinden binde 20 oranında hesaplanan harçlar işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığı tarafından yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor.

Ayrıca tapu dairesinde yeni geçilen e-tahsilat uygulaması ile de tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

Tapu harcının daha az ödemek için gerçek değeri beyan edilmeyebiliyor.Tapu harcı pişmanlık dilekçesiyle harç ödenen vergi dairesine başvurarak tapu harcının eksik ödendiğini geri kalan ücreti ödemek istendiği belirtilebiliyor.

Tapu harcının daha az ödenmesi için eksik beyanın yapılması durumunda, eksik tapu harcı için ceza kesilebiliyor. Peki 2016 tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Tapu değeri pişmanlık beyannamesi vergi oranlarına ilişkin yasal esaslar 6183 Sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. Tapu pişmanlık beyannamesi vergi oranları şu şekilde: yüzde 1,40 – yüzde 16,80.

Gecikme zammı, gecikme faizi ve pişmanlık zammı aynı oranda uygulanıyor.
Tecil Faizi Oranı Yıllık % 12
Gecikme Faizi Oranı Aylık % 1,40
Pişmanlık Faizi Oranı Aylık % 1,40

2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com