2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi
Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık dilekçesi vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte 2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği…

2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi!
Taşınmaz mal alım satım sürecinde daha az tapu harcı ödemek isteyen kimseler, taşınmaz malı olduğundan daha az bedel olarak beyan edebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından 5 yıl içerisinde tespit edilmesi halinde ilgili kişilere vergi cezası uygulanıyor.

Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re’sen tarh edilerek hem taşınmazı devreden hem de devir alandan tahsil ediliyor.

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, Maliye farketmeden tapuda pişmanlık dilekçesi vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. 2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği…

…………… VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

…/…/2016
Dairenizin …………… Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. …………Vergilendirme dönemine ilişkin ………… Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.

ADRES:

…/…./….

Mükellef
(Vekili veya Temsilcisi)
Ad, Soyadı ve İmza
EKLER:
1-….. Vergilendirme Dönemine Ait… Vergisi Beyannamesi

Tapu devir harcı 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com