2016 Ocak ayı kira artışı yüzde kaç?

2016 Ocak ayı kira artışı yüzde kaç

Gayrimenkul kiralamalarında, sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kira bedeli de yapılacak artış ile yenileniyor. Peki 2016 Ocak ayı kira artışı yüzde kaç? diyorsanız işte yanıtı…

Mesken,işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında genellikle senelik sözleşmeler yapılıyor. Kira döneminin yenilenmesi halinde kira sözleşmesi yenilenmiş kabul ediliyor. Bu durumda,taşınmaz sahibi kira bedeline de artış yapılıyor.

Kira bedelinde yapılacak zamma ilişkin esaslar Borçlar Kanunu’nda açıklanıyor. Kanuna göre hesaplamalar, 2020 yılına kadar işyeri ve meskenlerde farklı şekilde yapılıyor.

Meskenlerde ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu iken, işyerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor.
Hesaplamalarda kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Ocak ayında kira sözleşmesinizin yenilendiğini düşünelim. Peki 2016 Ocak ayı kira artışı yüzde kaç? diyorsanız işte yanıtı…

Kira artış oranları hesaplamasında kullanılacak oranlar bugün 4 Ocak 2016 tarihinde açıklandı.

2016 Ocak kira artış oranı..
Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,33 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,71 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,71 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,28 artış gösterdi.

Açıklanan verilere göre, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,28 artış gösterdi. Buna göre ev sahibi kiracısına en fazla yüzde 5,28 oranında zam yapabilecek.

Konut kira artış oranı hesabı Ocak 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com