TÜBİTAK’tan öğretim üyelerine proje desteği!

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. BÜLENT ŞENGÖRÜR’ÜN DANIŞMANLIĞINI YAPTIĞI “ERGENE HAVZASI’NDA VE GAZİANTEP’TEKİ ATIK SULARDAN ETKİLENEN KİMYASAL KİRLETİCİLERİN ETKİSİ VE BUNLARIN ARASINDAKİ İLİŞKİLER” VE DİĞER ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN İKİ AYRI PROJELERİN, TÜBİTAK'TAN PROJE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDIĞI BİLDİRİLDİ. (İHA/KIRKLARELİ-İHA)

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün danışmanlığını yaptığı “Ergene Havzası’nda ve Gaziantep’teki atık sulardan etkilenen kimyasal kirleticilerin etkisi ve bunların arasındaki ilişkiler” ve diğer öğretim üyeleri tarafından hazırlanan iki ayrı projelerin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) proje desteği almaya hak kazandığı bildirildi.
Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün danışmanlığını yaptığı “Ergene Havzasında ve Gaziantep’teki (atık sulardan etkilenen) kimyasal kirleticilerin etkisi ve bunların arasındaki ilişkiler” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 30 ay sürecek olan projenin yürütücülüğünü Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Avcı üstlenirken, araştırmacılığını Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemile Özcan yapacak.
Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Hüner’in proje yürütücülüğünü yaptığı “Bobinli Fırlatıcılar için volanlı eksenler akılı sabit mıknatısı motor-alternatör sistemi tasarımı ve uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek. 36 ay sürecek olan projenin araştırmacılığını Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Hasırcı üstlenecek.
Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Semerci’nin proje yürütücülüğünü üstlendiği “Okzalamit ile fonksiyonel hale getirilmiş yeni metal organik kafeslerin sentezi, yapılarının aydınlatılması ve gaz adsorpsiyon özelliklerinin araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 30 ay sürecek olan projenin araştırmacılığını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hakan Erer yapacak.
Hürriyet