Tapu işlemlerinde vekaletname süresi!

Tapu işlemlerinde vekaletname süresi

Tapu alım satım işlemlerinde taraflar bir başkasını vekil tayin ederek işlemin yapılmasını sağlayabiliyor. Peki tapu işlemlerinde vekaletname süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Tapu işlemlerinde vekaletname süresi!
Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Vekaletname noterde veriliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara da dikkat edilmesi gerekiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi vekaletnamenin noterlik ve konsolosluklar tarafından düzenleme şeklinde yapılmış olması gerekiyor. Vekalette, düzenleyen noterin/konsolosun adı, adresi ile imza ve mührü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarası gibi bilgilerin verilmesi gerekiyor.

Vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtiliyor.

Vekalet verenin son durumunu yansıtır biçimde yeni çekilmiş, kimlik teşhisine elverişli, vesikalık fotoğrafı yapıştırılmış olmalıdır. Fotoğrafları sadece tel zımba ile tutturularak yapıştırılmamış olan vekaletnameler kabul edilmiyor.

Vekaletname noterde verilebiliyor . 2016 tapu vekalet ücreti ise 65 TL olarak belirleniyor. Peki tapu işlemlerinde vekaletname süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Borçlar Kanununun 396.maddesi gereğince vekaletname için herhangi bir süre ile kısıtlanmıyor. Vekaletnameyi düzenleyen kişiler arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul ediliyor.

Bununla birlikte Yargıtay genel vekaletname süresini on yıl olarak kabul ediyor.

Tapuda işlem yapmak için vekaletname örneği!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com