Sözleşmesi olmayan kiracının tahliyesi!

tahliye

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde tahliye yapılıyor. Peki, sözleşmesi olmayan kiracının tahliyesi nasıl olur?

Sözleşmesi olmayan kiracının tahliyesi!
Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.

-Gereksinim, yeniden inşa ve imar
-Yeni malikin gereksinimi
-Tahliye taahhüdü verilmesi
-Kira borcu nedeni ile iki haklı ihtar alınması
-Kiracının aynı semtte evinin olması

Yukarıdaki tahliye nedenlerinden birinin doğması halinde, tahliye davası açılabiliyor. Gereksinim, yeniden inşa ve imar nedeniyle açılacak davaların belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açılması gerekiyor.

Yeni malik ise kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. Sözleşmesi olmayan kiracının tahliyesi de aynı bu şekilde yapılabiliyor.

“Ben kiracı değilim.” derse..
Söz konusu kanıtların elde edilmesi ile sözleşmesiz kiracı için dava veya takip açılabiliyor. Bu süreçte kiracının “Ben kiracı değilim.” dediğini düşünelim. Bu halde de kendisine fuzuli işgalden tahliye davası açılabiliyor.

 

Sözleşmesiz kiracı hakları!

Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*