Sivas Numune Devlet Hastanesi, sağlık turizminde fark yarattı!

Sivas Numune Devlet Hastanesi,

Sivas Numune Devlet Hastanesi, sağlık turizminde fark yarattı. Hastane bünyesinde bulunan bağımlılık tedavi merkezi AMATEM’de, çevre illerin yanı sıra Hollanda’dan gelen alkol ve kumar bağımlıları tedavi ediliyor
Sivas’a sadece çevre illerden değil, İstanbul, Ankara gibi metropollerin yanı sıra Hollanda, Almanya gibi ülkelerden de hastalar geliyor. Eskiden hastalar başka illere giderken şimdi Sivas, sağlık turizminde fark yaratmış durumda. Sivas Numune Hastanesi bünyesinde bulunan bağımlılık tedavi merkezi AMATEM’e Hollanda, İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya ve Tokat’tan hastalar geliyor. Hollanda’dan gelen alkol ve kumar bağımlısı hasta iyileşti ve Sivas’a yerleşti. Eroin bağımlısı 2 erkek kardeşe yaşadıkları şehirde 6-8 ay sonraya sıra verilmişti. Şimdi ikisi de sağlıkla taburcu oldu, iş buldu.

TÜRKİ YE’DE PİLOT BÖLGE
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve şu an pilot bölge olan Sivas Numune Hastanesi’nde SUBAKUT Rehabilitasyon Merkezi’ne çok önem veriliyor. Bu klinik eve taburcu edilemeyecek, hastanede yatışının gerek olmadığı düşünülen hastalar için ayrılmış 10 yataklı bir alan. Özellikle onkoloji, kardiyoloji, nöroloji hastalarının tedavileri, ilaçları, ek mamaları düzenleniyor. Günlük egzersiz yaptırılıyor. Ev hayatına adapte olacaklarına karar verilince taburcu oluyorlar.

KANAYAN BİR YARAYDI
Kardiyovasküler Cerrahi, Sivas’ın kanayan yarasıydı. Anjiyo ve by-pass ameliyatları için hastalar sürekli şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Artık şehir dışına hasta gitmiyor. Akıllı ilaç polikliniğinin kurulmasında, Ordu Ünye Devlet Hastanesi’nden sonra ikinci sırada Sivas Numune Hastanesi yer alıyor.

DENİZ MANZARALI SÜİT ODALARI VAR
Deniz manzarasına sahip süit odalarıyla özel hastane konforunu aratmayan Ünye Devlet Hastanesi’nde, bir kat sadece Kadın Hastalıkları ve Doğum katı olarak düzenlenmiş durumda. Anne adayı poliklinikten giriş yapıyor, kanları aynı katta servisin içerisinde sadece kendilerine ayrılmış olan bölümde alınıyor. Anne adayı doğuma geldiyse, hemen yan taraftaki doğumhaneye geçiyor. Yenidoğan servisi de aynı katta. Tüm bakımlar ve tetkikler bittikten sonra anne ve bebeği taburcu olabiliyor. Ordu’da çeşitli özel hastanelerde çalışan 6 doktor, özel hastaneden devlet hastanesine geldi. Bir ilçe hastanesinde haftada 12 estetik ameliyat yapılıyor. Hastalar artık özel hastanelere sevk edilmiyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olan hastane yöneticisi Op. Dr. Güray Yılmaz, haftada 10-11 ameliyat yapan meslektaşına destek olarak haftada 1-2 ameliyat da kendisi gerçekleştiriyor. Ünye Devlet Hastanesi, Ordu ve Fatsa Devlet Hastanesi’yle tatlı bir rekabetle yarışıyor. Akıllı ilaç uygulaması ilk olarak Ünye’de başladı. Ayrıca fizik tedavi alan hastaları evlerinden alıp tedavileri bitince evlerine bırakmak için bir proje başlatıldı.

Sabah