Riskli yapıların satışı mümkün mü?

Riskli yapıların satışı mümkün mü

Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine bildiliyor. Peki riskli olarak tespit edilen evler satılabilir mi? Riskli yapıların satışı mümkün mü? diyorsanız işte yanıtı…

Riskli yapıların satışı mümkün mü?
Vatandaşlar binalarını Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebiliyor.

Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin başvurusu ile bu tespit yapılabiliyor. Başvuru için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi gerekli oluyor.

Riskli yapılar, 6.3.2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor.

Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından (Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlar) Müdürlüğümüze bildiriliyor. Peki riskli olarak tespit edilen evler satılabilir mi? Riskli yapıların satışı mümkün mü? diyorsanız işte yanıtı…

Riskli alanda yer alan ve riskli yapıların tapusuna konulan “RİSKLİDİR” şerhi sebebiyle, yapılandırmaya tabi konutun ekspertiz değeri çok düşük çıkabiliyor. Fakat yine de malik isterse taşınmazını satabiliyor.

Riskli yapı tespit ücreti 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com