Riskli yapı tespitine itiraz etme süresi!

Riskli yapı tespitine itiraz etme süresi

Riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki riskli yapı tespitine itiraz etme süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Kentsel dönüşümdeki riskli binalar, riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılar olarak biliniyor.

Riskli yapıların tespit işlemleri, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. P

Riskli bina tespit raporu müracaatı da yukarıda da belirtilen lisanslı firmalara yapılıyor. Lisanslı firmalara maliklerden birinin müracaatı ile yapının risk tespiti yapılabiliyor.

Yapılan tespit neticesinde sonuç Bakanlığa veya İdareye bildiriliyor. Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebiliyor.

Riskli yapı tespitine ilişkin maliklerin itiraz hakları da bulunuyor. Peki riskli yapı tespitine itiraz etme süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Risk tespit raporunun tebliğinden itibaren onbeş gün içinde, hak sahiplerinin, riskli yapının bulunduğu yerdeki müdürlüğe bir dilekçe ile itiraz hakları bulunuyor.

Riskli bina yıkım kararı nasıl alınır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com