Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016

Hisseli gayrimenkuller üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, gayrimenkullerin yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılıyor. Peki ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016!
Hissedarların taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olması durumunda ortaklığın giderilmesi için dava açılabiliyor. Ortak malın taksimi aynen mümkün olmuyorsa mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında paylaştırılması gerekiyor.

Bu durum Medeni Kanunu’n 628. maddesinde belirtiliyor. İzale-i şuyu davasında temel amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Davaya konu olan gayrimenkulün bölünebilir nitelikte olması halinde mahkemece taşınmazın aynen paylaştırılmasına,aksi durumda açık arttırma yolu ile satılmasına karar veriliyor.

Bu davalar, gayrimenkullerin yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılıyor. Peki ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti 2016…
Yargı Yerlerinde, İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olsa veya Para ile Değerlendirilebilse Bile Maktu Ücrete Bağlı Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret

Ortaklığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 660,00 TL

Ortaklığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.500,00 TL

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılamaz?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com