Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi!

Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi

Paydaşlığın giderilmesi davası olarakta bilinen ortaklığın giderilmesi davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe yazmak gerekiyor.İşte ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi..

Bir taşınmaz mal bir kimseye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabiliyor. Bu durumda ortak mülkiyet ve hisseli tapu söz konusu oluyor.

Ortak mülkiyete sahip olan ortaklardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, gayrimenkulün paylaşılmasını isteyebiliyor. Bu hakkın kullanılabilmesi için sulh hukuk mahkemesine başvurarak izale-i şuyu davası olarakta bilinen ortaklığın giderilmesi davası açılması gerekiyor.

Dava, gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan ortakların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılıyor.

Ortaklığın giderilmesi davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe yazmak gerekiyor.Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi örneği..

… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALILAR :
1-
2-
3-

KONU : Taşınmazdaki paydaşlığın giderilmesi talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR :

1- Davalılarla birlikte maliki bulunduğumuz ……………..kayıtlı taşınmazın aramızda paylaştırılması anlaşamamamız nedeniyle mümkün olamamaktadır.

2- Anlaşarak satmak yada paylaşmak mümkün olmadığından dava açmak zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : Medeni Kanun, İcra İflas Yasası, HUMK. ve diğer yasal nedenler.

HUKUKİ DELİLLER : Tapu kayıtları, tanık beyanları ve diğer yasal deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Belirtilen nedenlerle taşınmaz maldaki paydaşlığın satış yoluyla giderilmesine karar verilmesini müvekkil adına vekaleten saygıyla arz ve talep ederim. …/…/2015

Davacı Vekili

Av.
Ortaklığın giderilmesi davası ne kadar sürer?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*