Mirastan feragat nasıl olur?

Mirastan feragat nasıl olur
Mirastan feragat eden mirasçılık sıfatını yitirmiş oluyor. Peki mirastan feragat nasıl olur? Mirastan feragat nasıl yapılır? İşte mirastan feragat şartları…

Feragat, bir kimsenin tek taraflı bir beyanla doğmuş veya doğması ihtimal dahilinde olan bir hakkından vazgeçmesi olarak ifade ediliyor. İbra ile feragat arasındaki fark, ibrada karşılıklı anlaşma şartı arandığı halde, feragatte karşılıklı anlaşma şartı aranmıyor olması oluyor.

Bir hak sahibi tek taraflı beyanla hakkından feragat edebiliyor, yani hakkından vazgeçebiliyor. Peki mirastan feragat nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Mirastan feragat sözleşmesi mirasçı ile yapılan, ileride doğacak miras hakkına ilişkin beklentiden bir karşılık alınarak veya karşılık alınmadan tamamen veya kısmen vazgeçilebiliyor.

Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmamışsa, en yakın ortak kökün altsoyu lehine yapılmış sayılıyor ve bunların herhangi bir sebeple mirasçı olamaması durumunda, feragat hükümden düşüyor.

Mirastan feragat sözleşmesi şeklinin geçerli olabilmesi sözleşmeninin resmi vasiyet şeklinde yapılmasına bağlı oluyor. Yargıtay da bütün mirastan feragat sözleşmelerinin resmi vasiyet şeklinde yapılmasının şart olduğuna karar veriyor. Mirastan feragat sözleşmesi noter aracılığıyladüzenleniyor.

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com