Mirastan feragat etme dilekçesi!

Mirastan feragat etme dilekçesi

Mirastan vazgeçme durumu mirastan feragat olarak ifade ediliyor. Mirastan feragat etmek için mahkemeye dilekçe verilmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat etme dilekçesi…

Mirastan feragat etme dilekçesi!
Feragat, bir kimsenin tek taraflı bir beyanla doğmuş veya doğması ihtimal dahilinde olan bir hakkından vazgeçmesi olarak karşımıza çıkıyor. Mirastan vazgeçme durumu da mirastan feragat olarak ifade ediliyor.

Yasal ve atanmış mirasçılar istekleri doğrultusunda mirastan feragat edebiliyor. Bunun için mirasbırakan ile mirastan feragat sözleşmesi imzalanabildiği gibi, vefat sonrasında mahkemeye bir dilekçeyle de başvurabiliyor.

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor.

Peki Mirastan feragat etme dilekçesi nasıl yazılır? diyorsanız işte mirastan feragat dilekçesi örneği…

Mirastan feragat etme dilekçesi örneği…

…………. Mahkemesine

Davacı :
Vekili :
Davalı :
Konu : Davadan feragat talebi.

Açıklama :
Müvekkilim …/…/…. tarihinde vefat eden miras bırakanın terekesine karşı açmış olduğu “Tenkis Davası’ndan kendi özgür iradesi ile feragat etmiş olup, bu nedenle taleplerimizden ve davadan vazgeçmekteyiz.

Yasal Nedenler : 1086 S.K. m. 91 ve ilgili mevzuat.

Sonuç ve Talep : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle davacı müvekkilimin davadan feragat istemi yönünde karar verilmesini saygıyla vekaleten talep ederim. ../../…

Davacı Vekili

Av.

Mirastan feragat sözleşmesi 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com