Miras payının devri sözleşmesi nasıl yapılır?

Miras payının devri sözleşmesi nasıl yapılır
Miras payının devri işlemi için sözleşme yapılması gerekiyor. Peki miras payının devri sözleşmesi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı..

Mirasçı kardeşlerinden birinin kendi payını mirasçılardan birine ya da diğerlerine bedel karşılıklı ya da karşılıksız bir şekilde devredilebiliyor.

Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Ancak Medeni Kanunun 677. Maddesine göre bunun noterde düzenlenmesi de mümkün oluyor.

Noterde veya taraflar arasında adi yazılı şekilde yapılmış miras payı devri sözleşmelerinin tapuya tescili için, payını devreden mirasçının tescil isteminde bulunması veya tescil isteminde bulunmaya yetki vermiş olması gerekiyor. Böyle bir yetki var ise akitsiz işlemler için düzenlenen Tescil İstem Belgesi düzenlenerek iştirak hali bozulmadan tescil yapılıyor. Miras payının devri sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:

Miras payının devri sözleşmesi örneği..

TARAFLAR :

Bir tarafta …………. adresinde ikamet eden ………………….. ile, diğer tarafta …………………………………………. adresinde ikamet eden ………………….. arasında aşağıdaki koşullarla bir miras payının devri sözleşmesi aşağıdaki koşullarda akdolunmuştur.

İşbu sözleşmede ;

…………………….. ” devreden “,
………………………” devralan ” olarak anılacaktır.

Madde 2-
KONU :

İşbu sözleşmenin konusu, devredenin babasından kendisine intikal eden açılmış terekedeki taksim sonunda kendisine düşecek miras payının tamamını, mirasçılardan olan kardeşine (devralana) devretmesidir.

Madde 3-
TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :

Devreden, ../../20… tarihinde vefat eden babası ………………………..’dan kendisine intikal eden ve taksim sonunda kesinleşecek olan miras payının tamamını devralana, herhangi bir koşul ileri sürmeksizin ve ………………….. alarak, gayri kabili rücu olarak devretmiştir.

Madde 4-
YETKİLİ MAHKEME :

İşbu sözleşmeden doğacak muhtemel uyuşmazlıklarda…………………. Mahkemelerinin ve İcra Dairelerinin yetkili olacağını taraflar kabul taahhüt ve beyan etmiştir.

İşbu sözleşme, ../../20… tarihinde ………………………..’ da iki nüsha olarak düzenlenerek imzalanmış ve bir nüshası devralanda ikinci nüshası devredende bulunmaktadır.

Devreden
………………

Devralan
………………

Miras payının devri nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*