Mantolamada oy birliği şart mıdır?

Mantolamada oy birliği şart mıdır
Mantolama uygulaması binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Peki mantolamada oy birliği şart mıdır? diyorsanız işte yanıtı…

Mantolama en basit anlatımıyla binayı kat kat giydirmek olarak ifade ediliyor. Dış cephe mantolama ile kaplandığında, evin içindeki sıcaklık dışarıya , dışarıdaki sıcaklıkta evin içine girmiyor. Böylelikle Isınmak için harcabılan gider yarı yarıya azalmış oluyor. Daha az yakıt harcamak bütçeye iyi gelirken havayı ve çevreyi daha az kirletmiş oluyor.

Yapılardaki ısınma ve serinleme amaçlı kullanılan kombi,kalorifer,klima ve benzeri cihazların sarf ettikleri enerji,mantolama tatbikatları ile yüzde 50 azaltılabiliyor. Eğer binaların temel ve çatılarında da ısı yalıtımı yapılmışsa bu oran yüzde 60’lara kadar çıkabiliyor.

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, mantolama zorunlu bir uygulama oluyor. Yönetmelik gereğince yeni binalar mantolama yapılarak inşa ediliyor. Eski yapılarda ise maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki mantolamada oy birliği şart mıdır? diyorsanız işte yanıtı…

Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.

Mantolamada yararlı olması nedeni ile kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun vereceği karar yeterli oluyor.

Mantolama yaptıracak kişi ve kurumlar nelere dikkat etmeli?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com