Köylerde bulunan araziler emlak vergisinden muaf mı?

Köylerde bulunan araziler emlak vergisinden muaf mı

Emlak vergisi için çeşitli istisnalar ve muafiyetlikler bulunuyor. Peki köylerde bulunan araziler emlak vergisinden muaf mı? diyorsanız işte yanıtı…

Köylerde bulunan araziler emlak vergisinden muaf mı?
Emlak vergisi borcu olan mükelleflerin ödemelerini taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapıyor. Ancak gayrimenkul şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödemeleri kabul edilebiliyor.

Emlak vergisi internetten online bir şekilde de ödenebiliyor.Ancak, internetten emlak vergisi ödeyebilmek için belediyelerin “e-belediye” sistemini kullanıyor olması gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin birinci taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.

Emlak vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından ödeniyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi için çeşitli istisnalar ve muafiyetler de bulunuyor. Peki köylerde bulunan araziler emlak vergisinden muaf mı? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak Vergisi Kanun’da köy yerlerindeki muaf olan yapılar şu şekilde sıralanıyor: “Köylere ve köy birliklerine ait tarım işletme binaları, soğuk hava depoları, içmeler ve kaplıcalar ile bunlar tarafından köylünün umumi ve müşterek ihtiyaçlarını karşılamak maksadiyle işletilen hamam, çamaşırhane, değirmenler ve köy odaları” .

Büyükşehir belediyesi emlak vergisi oranları 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com