Köy evleri nasıl olur?

köy evi nasıl olmalı
Köy inşaat esasları Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Buna göre köy evleri nasıl olur? Köy evlerinin özellikleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği gereğince, ev yapılacak arsanın köy sınırları içerisinde olması durumunda sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlar tarafından yapılacak konut , tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köy odası, köy camii vb. köy ortak yapıları inşaat ruhsatına tabi tutulmuyor.

Yapının fen ve sağlık kurallarına uygun olması ve aynı zamanda köy ihtiyar heyetinden izin alınması gerekiyor.

Aynı yönetmelik gereğince köyde yapılan evler, yapı kullanma iznine tabi olmuyordu. Ancak, 10 Ocak 2015 tarihinde yapılan düzenlemeler gereğince; köyde iskan alınabiliyor.Peki köy evleri nasıl olur? Köy evlerinin özellikleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..

Köy evlerinin özellikleri Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor.

Madde 55 – Her müstakil ev veya dairede en az;
1 oturma odası
1 yatak odası
1 mutfak veya yemek pişirme yeri
1 banyo veya yıkanma yeri
1 hela bulunacaktır.

Madde 56 – Genel olarak konut, otel, işhanı, büro, mağaza, dükkan ve benzeri, içerisinde insan oturan, yatılan veya çalışılan binaların taban döşeme kaplaması üzerinden tavan kaplaması altına kadar olan yükseklikleri (2.40) m. den, düğün ve oyun salonları, kahvehane ve benzeri gibi halkın toplu olarak uzun süre içinde kaldığı mahallerin yükseklikleri ise ( 3.50) m. den az olamaz.

Köyde ev yapmak için kimden izin alınır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*