Kooperatif temsilci talep formu!

kooperatif-temsilci-talep-formu

Kooperatif yönetim kurulu üyelerinin temsilci seçilmesi mümkün oluyor. Peki Kooperatif temsilci taebi nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Kooperatif temsilci talep formu!
Kooperatifler Kanunu’na göre kooperatif; tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklar olarak tanımlanıyor.

En az yedi ortaklık ile kurulabilen kooperatiflerin bir ana sözleşme imzalaması ve noterce onaylatması gerekiyor. Ayrıca sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamıyor.

Kooperatiflerin yönetim organlarının başında genel kurul geliyor. Genel kurul, bütün ortakları temsil eden en yetkili organ şeklinde ifade ediliyor. Genel kurulun yanı sıra, kooperatiflerin organları arasında çağrı yetkisi olanlar da yer alıyor.

Kooperatif birliklerinin en yetkili organı anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde kooperatif temsilcilerinden teşekkül eden genel kurul oluyor Yönetim kurulu üyelerinin temsilci seçilmesi mümkün oluyor. Kooperatif temsilci talep formu aşağıda yer alıyor:

Kooperatif temsilci talep formu…

Sayı :
…/…/…
Konu : Temsilci İsteği

………………. VALİLİĞİNE
(Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü)

Kooperatifimizin ………… yılı olağan/olağanüstü genel kurul toplantısı; …/…/…. günü, saat …’de …… adresinde yapılacaktır.

Toplantının yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılmaması durumunda, Bakanlığınızdan yeniden temsilci isteminde bulunulacaktır.

Bilgi edinilmesini, genel kurul toplantısında Bakanlığınızdan …… adet temsilcinin hazır bulundurulmasını arz ederim.
Çağrıya Yetkili Kişilerin
İsim ve İmzaları
(En Az 2 Kişi)

KOOPERATİFİN :
UNVANI :
TİCARET SİCİL NO :
VERGİ NO :
ORTAK SAYISI :
TELEFON :
YAZIŞMA ADRESİ :

EKLERİ :
1-Çağrı için alınan kararın örneği,

2-Çağrıyı yapanların yetkili olduklarını gösterir belge veya sicil gazetesi,

3-Toplantı gündemi,

4-Vezne alındısı,(temsilci ücreti)

5-Sicil tasdiknamesi,

6-Bilgi formu,

7-Yönetim Kurulu yıllık çalışma raporu (11.06.2008 tarih ve 26903 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Kooperatifler Ve Üst Kuruluşları Yönetim Kurulu Üyelerinin Genel Kurul Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporunun Usul Ve Esaslarına İlişkin Tebliğ” hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olacaktır.),

8-Denetim Kurulu raporu (11.06.2008 tarih ve 26903 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Kooperatifler Ve Üst Kuruluşları Denetim Kurulu Üyelerinin Genel Kurul Toplantılarına Sunacakları Denetim Kurulu Raporunun Usul Ve Esaslarına İlişkin Tebliğ” hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olacaktır.),

9-Gerekli görülen diğer belgeler.

Kooperatifler nasıl denetlenir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com