Kooperatif hisse devir karar örneği!

kooperatif-hisse-devir-karar-ornegi

Kooperatif ortaklığını devredilebiliyor. Hisse devralacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. İşte kooperatif hisse devir karar örneği…

Kooperatif hisse devir karar örneği!
Kooperatiflere gerçek kişilerin yanı sıra Kooperatifçilik Kanunu’nun 9 uncu maddesine göre özel idareler, belediyeler, köyler gibi kamu tüzel kişileri ile cemiyetler ve dernekler, kamu iktisadi teşebbüsleri ve kooperatifler üye olabiliyor. Ortak olma işlemleri gerçek ve tüzel kişiler açısından değişiklik gösteriyor.

Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif ortaklğını devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor.

Kooperatif hisse devri, noterde gerçekleşiyor. Yapılan devir işleminden sonra, kooperatif yönetim kuruluna müracaat edilmesi gerekiyor. Yönetime yapılacak başvuru ayrı ayrı olabileceği gibi birlikte de yapılabiliyor.

Böylece kooperatif ortağının üyeliği sonlanmış olarak, kooperatif hissesini devralan kimsenin ortaklığı başlamış oluyor. Kooperatif hisse devir karar örneği aşağıda yer alıyor:

Kooperatif hisse devir karar örneği…

DEVREDEN :
ADRES :
DEVRALAN :
ADRES :
DEVREDİLEN HİSSENİN :
KOOPERATİF ÜNVANI :
DEVİR BEDELİ :
ORTAK NUMARASI :
Devreden; Ortağı bulunduğum yukarıda ünvanı kayıtlı kooperatif nezdindeki ortaklık hak ve hisselerim ile bu hissem nedeniyle adıma tahsis edilmiş veya edilecek tüm hakların tamamını bütün hukuki vecibeleri ile birlikte yukarıda açık isim ve adresi yazılı olana devir ettim.

Devir bedelini kendisinden nakden ve tamamen almış olup mezkur hisseyi kendisine teslim ettiğimi, devir konusu hisse üzerinde hiçbir gün hak, alaka ve iştirakimin kalmadığını tamamen devralana ait olup dilediği gibi tasarrufta yetkili olduğunu, bu devir sözleşmesini kooperatif yönetim kuruluna ibraz ederek devir alanın üyeliğe kabulünü sağlayacağımı, kabul edilmemesi halinde nakden almış olduğum devir bedelini nakden iade edeceğimi beyan ederim.

Devralan; Devredenin ikrarında yazılı olan kooperatif hissesini devir aldığımı, devir bedelini kendisi ne nakden ve tamamen ödeyerek mezkur hisseyi tesellüm ettiğimi, bu devir aldığım hisse nedeniyle adı geçen kooperatife karşı bundan böyle benim sorumlu olacağımı, bu devir sözleşmesini kooperatif yönetim kuruluna ibraz ve müracaat ile kooperatife üye kabul edilmemden sonra geçerli olacağını bilerek ve kabul ederek devir aldığımı beyan ederim. …/…/…

DEVREDEN
Ad Soyad
(İmza)

DEVRALAN
Ad Soyad
(İmza)

Kooperatif üyeliğinden nasıl çıkılır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com