Kiracıya ihtarname çekme süresi!

Kiracıya ihtarname çekme süresi

Taşınmaz malını kiraya veren ancak kiracısından tahliyesini isteyen mal sahiplerinin kiracıya ihtarname gönderilmesi gerekiyor. Peki Kiracıya ihtarname çekme süresi nedir?

Kiracıya ihtarname çekme süresi!
Taşınmaz malını kiraya veren ancak kiracısından tahliyesini isteyen mal sahiplerinin bazı yasal sorumluluklarının bilincinde olması gerekiyor. Zira, taşınmaz sahibi her istediği zaman değil ancak kanunda belirtilen durumlarda kiracı çıkarılabiliyor.

Taşınmaz malını kiraya veren ancak kiracısından tahliyesini isteyen mal sahiplerinin kiracıya ihtarname gönderilmesi gerekiyor. Peki Kiracıya ihtarname çekme süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor.

Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.

Kiracı kirayı eksik yatırırsa ne yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com