Kiracı hangi hallerde evden çıkarılır?

Kiracı hangi hallerde evden çıkarılır

Ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmaya varılması sonucunda kira sözleşmesi imzalanıyor ve kiralama süresince sözleşmeye uyulması gerekiyor.Peki kiracı hangi hallerde evden çıkarılır? diyorsanız işte yanıtı…

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.

Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Sözleşme kapsamında kiralanan taşınmaz mala, kiralama şartlarına, kira bedeline, süresine, kira artış oranına ve taraflara ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki kiracı hangi hallerde evden çıkarılır? diyorsanız işte yanıtı…

Kiraya veren, kira sözleşmesini;
1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,
2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,
belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor.

Ayrıca yeni malikin gereksinimi ve kiracının kira bedelini ödememesi gibi etkenler de kiracının evden çıkarılmasına neden oluyor.

On yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.

Yeni satın alınan evden kiracı nasıl çıkartılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*