Kira kontratının geçersiz olduğu durumlar!

Kira kontratının geçersiz olduğu durumlar

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belge kira kontratı oluyor. Peki kira kontratının geçersiz olduğu durumlar nelerdir?

Taraflar arasında imzalanan ve kullandırma amacı taşıyan sözleşmeleri başında kira kontratı bulunuyor. Kira kontratı, resmi bir belge niteliği taşıyor.

Taşınmaz sahibinin, bir bedel karşılığında gayrimenkulü kullanılmasını veya ondan yararlanılmasını belli bir süre için başka bir kimseye bırakmayı taahhüt etmiş olabilmesi için kira kontratı yapmış olması gerekiyor.

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalanan kira kontratında taşınmazın özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri yer alıyor.Ayrıca kontrat kapsamında, özel koşullar ile genel koşullar da bulunuyor. Özel koşullar kapsamında varsa demirbaşlara ve durumlarına ilişkin bilgilere yer veriliyor.Peki kira kontratının geçersiz olduğu durumlar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Kira kontratı taşınmaz mal sahibi dışında biri imzalamış ise ve taşınmaz sahibi bu durumu kabul etmiyorsa kira sözleşmesi geçersiz oluyor. Ancak taşınmaz sahibi kabul ettiği sürece sözleşme geçerli oluyor.

Kiracı, kontrat süresinin bitmesinden on beş gün önce mal sahibine yazılı bir ihtar çekerek kontratı feshedebiliyor. Mal sahibi ise ancak geçerli gerekçeleri varsa kira kontratının iptalini isteyebiliyor.

Kira kontratının tapuya şerh edilmesi!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com