Kira kontratı hangi durumlarda geçersizdir?

Dükkan kira kontratı feshi

Konut ve işyeri kiralamalarında yapılan kira anlaşması için kira kontratı imzalanıyor. Peki kira kontratı hangi durumlarda geçersizdir? İşte kira kontratının geçersiz olduğu haller…

Kira kontratı hangi durumlarda geçersizdir?
Taşınmaz mal kiralamalarında yapılan kira anlaşması için kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı yaparken bazı kurallara dikkat ediliyor. Kira kontratında, yapılan kira anlaşmasına istinaden bilgilere yer veriliyor

Kira kontratı imzalayan kiracı ve mal sahipleri bazı hak ve yükümlülüklere de sahip oluyor. Kira kontratı hakkında yasal hükümler Borçlar Kanunu ile düzenleniyor.

Kira kontratı ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor.

Kira kontratı kırtasiyelerden alınabiliyor. Kira kontratı taraflar arasında bir şahit huzurunda imzalanabiliyor.Peki kira kontratı hangi durumlarda geçersizdir? İşte kira kontratının geçersiz olduğu haller…

Kontratı taşınmaz mal sahibi dışında biri imzalamış ise ve mülk sahibi bu durumu kabul etmiyorsa kira kontratı geçersiz oluyor. Ancak taşınmaz sahibi kabul ettiği sürece sözleşme geçerli oluyor.

Kiracı, kontrat süresinin bitmesinden on beş gün önce mal sahibine yazılı bir ihtar çekerek kontratı feshedebiliyor. Mal sahibi ise ancak geçerli nedenleri varsa kira sözleşmesinin iptalini isteyebiliyor.

Kira kontratı kaybolursa ne yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com