Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı

Arsa üzerinde ev yapmak isteyen gayrimenkul sahipleri, müteahhit ile anlaşma yaparak, kat karşılığında inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı? diyorsanız işte yanıtı…

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile arsa sahibinin devredeceği arsa payı karşılığında , müteahhitin ,kendi malzeme ve imkanlarıyla inşaat yapması, sonunda kararlaştırılacak bağımsız bölümleri arsa sahiplerine devretmeyi kabul ettikleri sözleşmeye deniyor.

Söz konusu sözleşmelerde tarafların haklarının yanı sıra, binanın nasıl inşa edileceği, inşaatta hangi malzemelerin hangi markaların kullanılacağına dair esaslara yer veriliyor.

Kat karşılığı sözleşmelerde, sözleşmenin içeriğine uygun olmayan durumlarda taraflar sözleşmeyi iptal edebiliyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi için Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor.Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı? diyorsanız işte yanıtı…

Kat karşılığı sözleşmelerinin resmi olarak noterde düzenlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde, sözleşmeler amaca uygun sözleşme tanzim edilmemiş oluyor ve yasalar önünde geçerliliği bulunmuyor.

Noterde hazırlanacak bu tip sözleşmelerin dikkatlice hazırlanması, tarafların taleplerinin ayrıntılı olarak yazılması, ileriki zamanlarda ihtilafa neden olunmayacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Uygulamada sözleşme, noterler tarafından değil taraflarca hazırlanıyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*