Kapıcı dairesinin tahliyesi!

Kapıcı dairesinin tahliyesi

Apartmanda ve sitelerde yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı daireleri, kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında veriliyor.Peki kapıcı dairesinin tahliyesi nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Apartman ve konut sitelerinde yer alan kapıcı dairesi, ortak alanlardan biri olarak nitelendiriliyor. Ortak alanlar bu daireye ait tapu olmamak ile birlikte bu yer hakkında yapılacak tasarruf işlemlerinde tüm kat malikleri ve yönetim söz sahibi oluyor.

Kapıcı dairesi gibi ortak alan olan bu gibi bölümlerle ilgili tasarruf işlemleri tüm malikleri ilgilendiriyor. Tüm kat maliklerinin onaylaması halinde, kapıcı dairesi kiraya verilebiliyor. Peki kapıcı dairesinin tahliyesi nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Söz konusu kapıcı dairelerinde kapıcıdan başka birisinin oturması durumunda; oturan fuzuli işgal eden işgalci olup, tahliyesi istenebiliyor.

Kapıcı dairesinin boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanıyor. Bu konuda iş veya toplu iş sözleşmesinden doğan haklar saklı oluyor.Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi…

…………….. MAHKEMESİ’NE

DAVACI:
VEKİLİ:
DAVALI:

KONU: Kapıcı Dairesinin Tahliyesi İstemi

AÇIKLAMA ve GEREKÇELER:

Davalı …, müvekkilin yöneticiliğini yapmakta olduğu apartmanda kapıcılık yapmaktadır. Yaklaşık …. yıldır kapıcılık yapan davalı kişi, apartman yönetimi tarafından defalarca yazılı ve sözlü olarak uyarılmış olmasına rağmen, uyumsuz hareketleri, işine karşı ilgisizliği ile gerek binada bulunan diğer kişileri gerekse komşu binadaki insanları rahatsız eder hale gelmiş, tüm apartman sakinleri ve çevre sakinlerini huzursuzluğa ve endişeye sevk eden hareketler içine girmiştir.

Tüm yazılı ve sözlü uyarılara rağmen davalı kapıcı, söz konusu tavır ve davranışlarını değiştirmemiş olduğundan, hakkında …. Apt. Kat Malikleri Kurulunun .. / .. / …. tarihinde yaptığı toplantı sonucu almış olduğu … sayılı kararla, kapıcının görevine son verilmiş olup, halen oturmakta olduğu kapıcı dairesini boşaltmasına karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda, apartman yönetimi adına yönetici olan müvekkil tarafından davalıya …………… Noterliği vasıtasıyla .. / .. / …. tarih ve …/… yevmiye numaralı ihtarname çekilmiş ve söz konusu kapıcı dairesini boşaltması ihtaren kendisine bildirilmiştir.

Davalı kapıcı, ihtarname kendisine tebellüğ ettirilmiş olmasına rağmen, oturmakta olduğu daireyi boşaltmamakta ısrar etmekte olduğundan, işbu dilekçe ile tahliye işleminin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla dava açmamız zorunlu hale gelmiştir.

HUKUKİ NEDENLER: 634 sayılı Kanun Ek madde 2 ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER: .. / .. / …. tarihli kapıcılık sözleşmesi, …. Apartman Kat Malikleri Kurulunun .. / .. / …. tarih … sayılı kararı, … Noterliği vasıtasıyla çekilen ihtarname, tanık beyanları ve diğer deliller.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan nedenlerle, davalı kapıcı ile müvekkil yönetici arasında yapılan kapıcılık sözleşmesinin feshedilerek sona erdirilmesine rağmen binaya ait kapıcı dairesini hala tahliye etmeyen kapıcı davalının tahliyesine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine karar verilmesi müvekkil adına vekaleten talep olunur. .. / .. / ….

Davacı Vekili Av.

Kapıcı dairesi nasıl olmalı?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com