İşyeri kirasını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir?

İşyeri kirasını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir

Kiracının kira bedelini zamanında ödememesi veya eksik ödemesi durumlarda mal sahibi kiracısına ihtar çekebiliyor. Peki işyeri kirasını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir? diyorsanız işte yanıtı…

Kiracılar kiralama süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracının kirayı ödeme zamanı ve kira bedeli, anlaşma kurulurken belirleniyor ve sözleşmede de yer alıyor.

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle sorumlu oluyor.

Kiracının kira bedelini zamanında ödememesi veya eksik ödemesi durumunda mal sahibi kiracısına ihtarname çekebiliyor. Kanunen kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.Peki işyeri kirasını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir? diyorsanız işte yanıtı…

İşyeri kirasını ödemeyen kiracıya çekilecek ihtar örneği…

İHTAR EDEN :…….
VEKİLLERİ :…….
KARŞI TARAF :…….

KONU :
……. kira bedeli ……. sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.

AÇIKLAMALAR :
1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ……. tarihli sözlü kira mukavelesi gereği aylık ……. kira bedeli ile kiracı olarak oturmaktasınız.
2-Her ayın 1 ile 5 arasında Bankaya yatırmanız gereken ……. ……. kira bedelini bu güne kadar yatırmamış bulunmaktasınız.

3-……. ……. kira bedelini ihtarnamenin tebliğinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde ödemeniz, ödemediğiniz taktirde Borçlar Kanunu 260 maddesi gereğince hakkınızda alacak ve tahliye davası açacağımızı yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtaren bildiririz.

İSTEM SONUCU :
İş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren otuz gün içinde ……. ……. kira bedelini ödemeniz, ödemediğiniz taktirde hakkınızda temerrüt nedeniyle tahliye ve alacak davası açacağımızı ihtaren bildiririz.

İHTAR EDEN VEKİLİ
…….

SAYIN NOTER :
Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir suretinin karşı tarafa tebliğini, tebliğ şerhi taşıyan bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer suretinin dairenizde saklanmasını saygılarımla talep ederim.
İHTAR EDEN VEKİLİ
…….

Kiracı kirayı kaç gün geciktirebilir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com