İskan müracaat dilekçesi!

İskan müracaat dilekçesi

Müteahhit kişi veya firmanın inşaatı bitirdikten sonra iskan iznini almak için gerekli evraklar ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat edebiliyor. İşte iskan müracaat dilekçesi…

İskan müracaat dilekçesi!
İskan; bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara verilen belge olarak ifade ediliyor.

İskan ruhsatı alınabilmesi için öncelikle yapının inşaatının bitmiş olması gerekiyor. Yapı ruhsatı alındığı tarihten 2 sene içerisinde inşaatına başlanmış olması ve inşaatın beş sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.

İskan belgesi belediyelerin imar birimi tarafından düzenleniyor. Bu belge; inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteriyor.

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye müracaat etmesi gerekiyor. İskan müracaat dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

İskan müracaat dilekçesi…

………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

…………………………/İSTANBUL

………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Mal Sahibi
İsim-Tarih-İmza
Mesul Mimar veya Mühendis
Adı ve Adresi, Sicil Nosu

İmza
Yapı Den.Şirketinin
İsim-Tarih-İmza
İNŞAATA AİT POSTA ADRESİ
………………………… Mahallesi ………………………… Cad ………………………… Sokağı ……….Kapı No
MAL SAHİBİNE AİT TEBLİGAT ADRESİ:
………………………… Mahallesi
………………………… Cad.
………………………… Sokağı
………………………… Apt
………………………… Kapı No
………………………… Posta Kodu
………………………… İlçesi
………………………… Şehir

İskan kaç yıl içinde alınmalı?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com