İskan başvuru dilekçesi!

İskan başvuru dilekçesi

İskan almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisinin bir dilekçe ile Belediyeye başvuru yapması gerekiyor.İşte iskan başvuru dilekçesi…

İskan; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bir belge oluyor.

İskan raporı, söz konusu yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları bitmeyen binaya iskan alınamıyor.

Buna karşın inşaatı tamamlanmış ancak ilgili şirketin, binayı inşaatı tasdikli projeye uygun yapmaması halinde; imara uygun yapmaması durumunda; kanuni prosedür ve ona bağlı harçlardan ve sigorta primleri gibi vesaire giderleri ödememesi halinde iskan izni verilmiyor.

İskan almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisinin bir dilekçe ile Belediyeye başvuru yapması gerekiyor.İskan başvuru dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

İskan başvuru dilekçe örneği…

………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

…………………………/İSTANBUL
………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Mal Sahibi
İsim-Tarih-İmza
Mesul Mimar veya Mühendis
Adı ve Adresi, Sicil Nosu

İmza

Yapı Den.Şirketinin
İsim-Tarih-İmza

İNŞAATA AİT POSTA ADRESİ
………………………… Mahallesi ………………………… Cad ………………………… Sokağı ……….Kapı No
MAL SAHİBİNE AİT TEBLİGAT ADRESİ:
………………………… Mahallesi
………………………… Cad.
………………………… Sokağı
………………………… Apt
………………………… Kapı No
………………………… Posta Kodu
………………………… İlçesi
………………………… Şehir

İskan alma maliyeti 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*