İpotek için vekaletname örneği!

İpotek için vekaletname örneği
İpotek ile halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor.

İpoteğe konu olacak gayrimenkulün, borçlunun mülkiyetinde bulunması şartı aranmıyor.İpotekte miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştiriliyor ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını koruyor.

Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge veriyor. Sadece tescilin yapıldığını ispata yarayan bu belge kıymetli evrak niteliği taşımıyor.Tescilin yapıldığının sözleşme üzerine yazılıp onaylanması, ipotek belgesi yerine geçiyor. Peki ipotek için vekaletname nasıl verilir?

Borçların teminatı için konulan ipotek işlemi vekaletname verilerek vekil aracılığı ile de yapılabiliyor.İpotek için vekaletname örneği aşağıda yer alıyor:

İpotek için vekaletname örneği..

………. lehine Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde bulunan bilcümle taşınmaz mallar üzerinde üçüncü kişiler lehine dilediği vade, bedel ve şartlarla, dilediği sıra ve derecede olmak üzere ipotek hakkı tesis etmeye, ipotek takrirlerini kabule, kayıt ve tescillerini yaptırmaya, ipoteğin vadelerini uzatmaya, yenilemeye, serbest dereceden yararlanma isteminde bulunmaya, lehimize teminat ipotekleri tesis ve tesciline, ipotek hakkının dilediği başka taşınmazlar üzene kaydırılmasını ve tesisini kabule, ipotek karşılığı alacağımıza tahsile, borçluyu ibraya, tesis edilmiş ipoteği kısmen ve tamamen kaldırmaya, fek takrirlerini vermeye, bütün bu işlerden dolayı tapu sicil memurluklarında ve yetkili makam v mercilerde tüm işleri adımıza yürütmeye, gerekli belge, sicil, tapu kayıt ve defterleri imzalamaya, münferiden hareket etmek üzere ……. Mahallesi ………… Sitesi … Blok No:….. ……./………. adresinde mukim ………. Barosu Avukatlarından ……………. TC.Kimlik numaralı ve ……… Vergi Dairesi…………….. vergi numaralı Av. ………. ile ……… Mahallesi …….. Caddesi ……. Apt.No:….. Kat:… D: …. adresinde mukim ……. Barosu Avukatlarından ………… TC. Kimlik numaralı ve ……. Vergi Dairesi ………… vergi numaralı Av. …………. tarafımızdan vekil tayin edildi. diye sözlerini bitirdiler. Yazılan bu tutanak ilgililer tarafından okundu. Yazılanların gerçek istekleri olduğunu bildirmeleri üzerine tutanağın altı ilgililer ile tarafımdan imza edilerek mühürlendi.

VEKALET VERENLER :
…………………..
…………………..
…………………..

İpotek kaldırma ücreti ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*