İnşaat ruhsatlarının yenilenmesi dilekçesi!

İnşaat ruhsatlarının yenilenmesi dilekçesi

İnşaat ruhsatı için verilen sürenin geçmesi sebebiyle ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır? İşte inşaat ruhsatlarının yenilenmesi dilekçesi…

İnşaat ruhsatı; Belediye sınırları içinde kalan yerlerde inşa edilecek yapılar için Belediye İmar Kanunu, İmar Planı ve Yönetmelik hükümleri ile, yapı sahibi, yapı müteahhidi, şantiye şefi, tüm proje müellifleri ve yapı denetim kuruluşu yetkilisi, denetim sorumlusu mimar veya mühendisin imzaları alınarak usulüne uygun olarak düzenlenen belge olarak ifade ediliyor.

Bir arsa üzerine inşaat yapılması için öncelikle ilgili belediyeden bu ruhsatın alınması gerekiyor. Alınmadan inşaata başlanması durumunda inşaatlar kaçak yapı kapsamına giriyor ve cezai yaptırımlara maruz kalıyor.

İmar Kanunu’na göre inşaat ruhsatı alındıktan sonra, 2 yıl içerisinde inşaata başlanılması, 5 yıl içerisinde de yapının tamamlanması gerekiyor. Belirlenen sürelerde inşaatın bitmediği takdirde inşaat ruhsatı geçersiz sayılıyor ve ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır? İşte inşaat ruhsatlarının yenilenmesi dilekçesi…

İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi örneği…

BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne

İlimiz merkez …………………………. Mahallesi ………………….. Ada ………………… no lu Parselime YAPI RUHSATI YENİLEMESİ yaptırmak istiyorum.

Bilgilerinize arz ederim

……../………/201…

T.C. NO :

ADRES : ADI SOYADI

Kayıt No : ………………….

İnşaat ruhsatı yenilemek için gerekli belgeler!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com