İmar durum belgesinin geçerlilik süresi nedir?

İmar durum belgesinin geçerlilik süresi nedir
Bir parselin üstüne ne tür bir bina yapılabileceğini gösteren belge imar durum belgesi olarak karşımıza çıkıyor.Peki imar durum belgesinin geçerlilik süresi nedir?

Parsel üzerinde ne kadar büyüklükte inşaata izin verileceğini; İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını; terkler, tevhid ve ifraz şartları ile arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği imar durum belgesinde yer alıyor.

İmar durum belgesi kapsamında, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özellikleri; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiği, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu gibi esaslar yer alıyor.

İmar durumu belgesi alabilmek için gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye kimliği ile gidip arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmek yeterli oluyor. İmar durum belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden belirli ücret karşılığında alınıyor.

İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belediye tarafından belli miktarlarda ücret isteniyor. Ödenecek ücret, her yıl yeniden belirleniyor. Peki imar durum belgesinin geçerlilik süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı..

İmar durum belgesinin geçerlilik süresi, herhangi bir plan tadilatı olmaması halinde bir yıl olarak belirleniyor. Son 1 yıl içinde imar durum belgesine binaen yapı ruhsatı verilmemesi durumunda, imar durum belgesinin düzenlenmesi gerekiyor.

İmar durum belgesi dilekçe örneği!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*