Haciz isteme dilekçesi!

Haciz isteme dilekçesi

Haciz istemi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki haciz isteme dilekçesi nasıl yazılır? İşte haciz isteme dilekçesi…

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem haciz olarak ifade ediliyor. Haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren bir yıl geçmekle düşüyor.

İtiraz veya dava halinde bunların vukuundan hükmün katileşmesine kadar veya alacaklıyla borçlunun icra dairesinde taksit sözleşmeleri yapmaları halinde taksit sözleşmesinin ihlaline kadar geçen zaman hesaba katılmıyor.

Alacaklılar; ödeme emrindeki süre geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı redolunduktan sonra mal beyanını beklemeden haciz konmasını isteyebiliyor.Haciz istemi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki haciz isteme dilekçesi nasıl yazılır? İşte haciz isteme dilekçesi…

Haciz isteme dilekçe örneği…

T.C.
…..…… İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2016/……….. ESAS
Alacaklı :
Vekili :
Borçlu :
Borç Miktarı : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)

Konu : Gayrimenkul üzerine haciz yapılması talebidir.

Alacaklı Vekili geldi, Borçlu adına kayıtlı gayrimenkuller varsa bunların kaydına haciz konulması için TAKBİS ‘ ten sorgulanmasını ve tespit edilenlerin kayden haczini talep ederim, dedi.

..…/ ……/ 2016

Alacaklı Vekili
Av. …………………………….

Borçlu Bilgileri :

BORÇLU (AD VE SOYADI) :
TC NUMARASI :
BABA ADI :
ANA ADI :
DOĞUM TARİHİ :
DOĞUM YERİ :

Hacizde alınamayan eşyalar!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com