Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Haciz işlemleri kaç günde başlar
Bir alacağın ödenmesi için, borçlunun parasına, aylığına ya da malına icra dairesince el konması haciz olarak ifade ediliyor. Haciz işlemi için müracaat yapılıyor.

İlgili yerler tarafımdan İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Borçlu bir kimsenin, borcunu alacaklıya ödememesi halinde eve haciz gelmesi söz konusu olabiliyor. Çünkü alacaklı borçlu kimse ile arasına icra memurunu da katarak, borcun tahsilini talep edebiliyor. Bu durumda icra memuru ile alacaklı borçlu kimsenin evine haciz işlemi için gidiyor.

Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanıyor. Malların rayiç bedelleri belirlenerek, söz konusu borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. Yapılan satış işleminden elde edilen gelir ile alacaklıya olan borcu kapatılıyor.

Borçlunun ve birlikte yaşadığı diğer aile fertlerinin yaşamlarını sürdürebilmesi için zorunlu olan eşyalarına haciz işlemi uygulanmıyor. Bu yüzden borçlu ve aile bireyleri için gerekli olan eşyaların lüzumlu olup olmadığı tespit ediliyor.

Tespit sonucunda koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı ve benzeri gibi ev eşyaları lüzumlu eşya olup, haczedilmiyor. Fiyatı yüksek, muhafaza ve paraya çevrilmesi kolay, alıcısı bulunabilecek olan LCD, Plazma TV, kurutma makinası gibi eşyalar, haczedilebiliyor.Peki haciz işlemleri kaç günde başlar?

Alacaklı olan kişi borcunun tahsili için İcra Memurluğuna başvuru yapmasının ardından,tebligatı alan borçlu bu duruma itiraz etmek isterse 7 gün içinde ititraz edbiliyor. Aksi halde 3 gün içinde haciz işlemlerine başlanıyor.

Haciz işlemleri 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*