Haciz durdurma dilekçesi!

Haciz durdurma dilekçesi
Bazı durumlarda durdurulabilen haciz işlemi için dilekçe yazmak gerekiyor. Peki haciz durdurma dilekçesi nasıl yazılır? İşte haciz durdurma dilekçesi..

Haciz işleminin başlayabilmesi için takibin kesinleşmiş olması gerekiyor. Takibin kesinleşmesi; ilamsız takiplerde ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmemesi ve borcun ödenmemesi durumunda oluyor. Bu takdirde borçlunun mallarına haciz konulabiliyor.

İcra müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatlar genellikle icra takibi üzerine düzenlenen ödeme ya da icra emri içeriyor. Bu tebligatların dikkate alınması gerekiyor.Borçlunun tebligatta belirtilenlere uymaması halinde icra kesinleşmiş oluyor ve alacaklı gayrimenkullerin ve malların haczini talep edebiliyor

Haciz işlemi dosya üzerindeki borcun ödenmesi ya da usulsüz haciz işlemleri durumlarında durdurulabiliyor.Durdurma işlemi için dilekçe yazmak gerekiyor.Haciz durdurma dilekçesi aşağıda yer alıyor..

Haciz durdurma dilekçe örneği..

…….İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE;

…….
DOSYA NO :…….

TAKİBİN DURDURULMASINI
İSTEYEN BORÇLU :…….

VEKİLİ :…….

KARŞI TARAF :…….

KONU : İİK Madde 40’a göre icra işlemlerini durdurulması talebimiz hk.

AÇIKLAMALAR :1-Müvekkilimiz aleyhine ……… Sulh Hukuk Mahkemesinde ../……. Esas no ile ../../…. tarihinde açılan ……….. davası, ../../…. tarihinde ../….. Karar no ile sonuçlanmış olup tarafımızdan temyiz edilmiştir.

2-İlam karşı tarafça icraya konmuş ve İlamlı İcra takibine ait İcra Emri müvekkilimize ulaşmıştır.

3-Tarafımızdan yapılan temyiz itirazı yüksek mahkeme tarafından yerinde görülmüş ve ../../…. tarih, ../…. Esas ve ../…… karar nosu ile yüksek mahkeme, yerel mahkemenin kararını bozmuştur.

İSTEM SONUCU : Açıklanan nedenlerle İİK m.40′ a göre icra işlemlerinin durdurulmasını talep ederiz.
BORÇLU VEKİLİ
…….

Tek ev haczedilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*